Profwielrenster Janneke Ensing over de schoonheid van fietsen in Drenthe

images

Janneke Ensing is wielrenster en schaatster, deze sterke sportvrouw woont in Gieten en komt uit voor het professionele dameswielerteam Ale-Chipolini uit Italië. Dit jaar reed ze al top 15 in Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse pijl en onze eigen Amstel Gold Race, kortom Janneke heeft haar plek in de top van het internationale dameswielrennen gevonden.

Als echte Drentse fietst ze graag in haar provincie en hieronder licht ze dat nog eens toe.

Janneke: Fietsen in Drenthe is het mooiste wat er is. Natuurlijk ben ik vaak op pad voor trainingskampen en wedstrijden, dus helaas heb ik niet altijd de tijd om lekker in mijn eigen omgeving te fietsen. Maar wat is het dan weer fijn als ik thuis kom na soms flink hectische reizen en ik kan weer relaxed kilometers maken in Drenthe. Lekker door de bossen fietsen of juist over de open vlaktes. Het liefst fietst ik richting Exloo omdat ik ervan hou om door de bossen te fietsen. Het is hier lekker rustig, mooie natuur en er zijn weinig stoplichten. Als sporter wil je natuurlijk niet steeds stoppen, maar lekker doorfietsen!
Af en toe pak ik de keien stroken mee om te zien hoe ze erbij liggen, het blijft bijzonder om over dit stoere wegdek te fietsen en het doet me altijd denken aan de zware wedstrijden in het voorjaar.
Vooral de rust en de perfecte aangelegen fietspaden in Drenthe zijn voor mij ideaal. Veiligheid gaat boven alles en voor mijn gevoel kan ik in Drenthe veilig fietsen.

Ervaar zelf ook hoe lekker het is om in Drenthe te fietsen. Fiets mee met Drenthe’s Mooiste – Erik Dekker Classic. Stap op de fiets voor een rondje Drenthe net als Janneke Ensing en Erik Dekker en ontdek zelf al het moois dat deze provincie te bieden heeft!