Genieten tijdens Drenthe's Mooiste, de Erik Dekker Classic

images

Zondag 15 juli stonden ruim 650 enthousiaste deelnemers aan het vertrek voor Drenthe’s Mooiste, de Erik Dekker Classic. Met een strakblauwe lucht, een licht briesje en een heerlijke zonnetje klonk om 9 uur het officiële startschot met daarbij natuurlijk ook Erik Dekker zelf. Om 9:15 was er een speciaal dames startschot met onder andere blogster Japke Janneke aan de start.

De deelnemers kregen een prachtige route van 65, 115 of 165 km door Drentse bossen, over de heide en langs pittoreske dorpjes voorgeschoteld. Terwijl de Tour de France renners de kasseienstroken in Roubaix aandeden kregen de deelnemers in Drenthe ook de kans om eens een echte keienstrook te proberen.

Door de warmte onderweg was het energieverbruik van de deelnemers groot. Op de verzorgingsposten kregen ze echter ruimschoots de mogelijkheid om de energie weer aan te vullen, dankzij vers fruit en de dranken, gels en repen van Wielervoeding.nl.

Moe, warm maar zeer voldaan arriveerden de deelnemers bij de finish, een knappe prestatie. Bij de finish ontvingen de deelnemers een mooie medaille als herinnering aan hun prestatie en werd er uitgebreid nagepraat, onderwijl de verrichtingen van de profs in Frankrijk volgend.

Drenthe’s Mooiste is onderdeel van de We Are Cycling serie. De volgende tocht is de BinckBank Toertocht op zondag 12 augustus en op dinsdag 14 augustus kan je samen met je fietsvrienden de strijd aangaan tegen de klok tijdens de BinckBanktour Teamtijdrit.

Drenthe's Mooiste verplaatst naar 4 juni 2022

Door de aanhoudende onzekerheid rondom COVID-19 hebben we besloten Drenthe's Mooiste te verplaatsen naar zaterdag 4 juni 2022. De in 2020 aangeschafte startbewijzen blijven geldig voor de 13e editie in 2022.

Lees meer